26 Ağustos 2017 Cumartesi

Sultan Alp Arslan Malazgirt Konuşması

Malazgirt Zaferi

Dünya savaş tarihinin altın harflerle yazıldığı Malazgirt Meydan Muharebesi öncesinde Sultan Alparslan'ın o meşhur hitabı kulaklara küpe olacak cinstendir.

"Askerlerim! Yiğitlerim! Bugün burada ne emreden bir Sultan, ne de emir alan bir asker vardır. Bugün ben de sizlerden biriyim ve sizlerle birlikte savaşacağım. Bugün burada Allah'tan başka bir sultan yoktur. Biz ne kadar az olursak olalım, düşman ne kadar çok olursa olsun, bütün Müslümanların, zaferimiz için dua ettikleri şu anda, kendimi düşman üzerine atacağım. Ya zafer kazanırız, ya şehit olarak cennete gideriz. İsteyen benimle gelsin, isteyen geri dönsün. Ben İslam için, devletimiz için ölüme koşuyorum. Beni takip edenler ve kendilerini Yüce Allah'a  adayanlardan şehit olanlar cennete, sağ kalanlar ise ganimete kavuşacaklardır. Ayrılanları ahirette ateş; dünyada alçaklık beklemektedir.

Ey askerlerim! Eğer şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun. O zaman ruhum göklere yükselecektir. Benden sonra oğlum Melikşah'ı tahta çıkarınız ve ona itaat ediniz. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir."  ( Kaynak : Selçuklu'nun Şifreleri, Talha Uğurluel - Cansu Canan Özgen )


-
-

0 yorum:

Yorum Gönder