30 Mayıs 2017 Salı

Grigori Rasputin Efsanesi

Grigori Rasputin

Grigori Rasputin

2 kardeşi küçük yaşta boğularak ölen Rasputin okuma-yazma bilmez. 1886'dan 1901'e kadar 15 sene boyunca Rusya'da gezip her yerde vaazlar verir.

1907 yılında son Rus Çar'ı 2. Nikolay'ın oğlu Aleksey hemofili hastalığına yakalandığında doktorlar tüm çabalarına rağmen çocuğun iç kanamalarını durduramazlar ve artık tıbbi olarak yapılabilecek bir şey olmadığını ve Çar'ın tek erkek çocuğunun yakın zamanda öleceğini Çar'a bildirirler.

Rasputin ( renklendirme Marina Amaral )

Saray camiasında varlığı bilinen Rasputin bu durumda son çare olarak Çariçe tarafından çağrılacak ve hipnotizma tekniğiyle çocuktaki iç ve dış kanamaları durduracaktır. Bu başarısından sonra Rasputin, Çar ailesi için çok önemli bir şahıs olur. Çar'a sürekli siyasal konularda fikirler de vermeye başlamıştır.  Artık öyle bir hal almıştır ki Rusya İmparatorluğu'nu Çar değilde Rasputin yönetir hale gelmiştir.



Rasputin

Bu sırada 1. Dünya Savaşı başlamış, alınan yenilgiler Çarlık rejimin ve Rasputin'in sonunu getirmiştir.

Sarayda verilen bir yemek davetinde Rasputin'e zehir verilir. Pastalara ve kadehine siyanürün tozlaşmış hali konulur fakat Rasputin pastaları yemesine rağmen zehirlenmeyince silahla vurulur ve öldü zannedilir; ancak Rasputin ayağa kalkarak Prens'in yakasına yapışır. Sonrasında ise bahçeye kaçarken zorlukla bir kez daha vurularak karların üzerine düşer. Buzlu bir nehire atılan Rasputin, köprüden 140 metre uzakta ölü olarak bulunduğunda otopsi yapılır. Yapılan otopsi raporuna göre Rasputin kurşunlardan değil ciğerine dolan sudan, yani boğularak ölmüştür.



-
-