6 Eylül 2017 Çarşamba

Prenses Diana Ölümü

Genç Prenses Diana 1972
Tarihte Bugün 6 Eylül 1997, İngiltere kraliyet tahtının varisi Galler Prensi Charles'ın eski eşi ve dünyanın en ünlü kadınlarından Lady Diana Spencer, Fransa'nın başkenti Paris'te 36 yaşındayken paparazzilerin takibi sırasında trafik kazasında hayatını kaybetti.


Soylu bir aileden gelen Lady Diana, 29 Temmuz 1981 yılında Prens Charles ile evlenerek kraliyet ailesine girdi.


Lady Diana, evlendiği gün mutlu sonu yaşadığını sanırken, aslında aksine yıllar sürecek mutsuzluğa ilk adımını atmaktaydı. Çünkü Prens Charles, evli bir kadın olan Camilla Parker ile olan ilişkisine devam ediyordu. Zaten Prenses Diana'nın ölümünden sonra bu kişi ile evlenmiştir.

Prenses Diana ve Elizabeth


1996 yılında Prenses Diana ve Prens Charles bolanmış, Prenses Diana önce Pakistan asıllı kalp cerrahı Hasnat Khan daha sonra da Mısır kökenli Dodi Al Fayed ile aşk yaşamıştır.


31 Ağustos’ta Paris’te Dodi’nin babasının sahibi olduğu Ritz Otel’de bulunan çift, öğlen 12.30’da Dodi’nin evine gitmek üzere otelden ayrılmıştır. Lady Diana’nın koruması ve şoförle birlikte 4 kişi olarak arabaya binmişler. Ardından motosikletli oldukları söylenen muhabirlere yakalanmamak için farklı bir yola sapmışlar. Feci kaza o yolda bulunan karanlık tünelde  gerçekleşmiştir.


Şoför ve Dodi Al Fayed hemen orada hayatını kaybetmiş, Diana ve koruması ise hastaneye kaldırılmışlardır. 2 saat süren müdahaleye rağmen Lady Diana kurtarılamamış, doktorların bütün çabalarına rağmen yaşamını yitirmiştir.



-
-

0 yorum:

Yorum Gönder