5 Haziran 2017 Pazartesi

9 Kral 1910 Yılında Buluşuyor

9 Kral Bir arada


Mayıs 1910 yılında İngiltere kralı 7. Edward cenazesi için bir araya gelen 9 kral birlikte poz veriyor.

Tarihte daha önce bu kadar kral bir arada bulunmamıştı. İlerki yıllarda fotoğraftaki 9 kraldan 4'ü tahttan indirilecek 1'i ise suikast sonucu öldürülecekti 5 yıl içinde İngiltere ve Belçika, Almanya ve Bulgaristan ile savaşacaktı.

Ayakta soldan sağa doğru; Norveç kralı 7. Haakon, Bulgaristan Kralı Çar Ferdinand, Portekiz ve Algarve Kralı 2. Manuel, Almanya ve Prusya Kralı Kaiser 2. Wilhelm, Yunanistan Kralı 1. George, Belçika Kralı 1. Albert.

Oturan soldan sağa doğru; İspanya Kralı 13. Alfonso, İngiltere Kralı 5. George, Danimarka Kralı 8. Frederick.

Fotoğrafta bulunan kralların neredeyse birçoğu birbiri ile akrabadır. Mesela sağ alt köşede oturan Danimarka Kralı 8. Frederik, Norveç Kralı 7. Haakon'un babasıdır. Almanya Kralı 2. Wilhelm ve İngiltere Kralı 5. George kuzendir. Yine aynı şekilde Almanya Kralının kuzeni, Norveç Kralının eşidir. Danimarka Kralı 8. Frederik, İngiltere Kralı 5. George'un amcasıdır.
İngiltere Kralı 5. George, Kraliçe Victoria ve Prens Albert'in torunudur. Ayrıca, İngiltere Kralı ve Rus Çarı 2. Nicholas kuzenlerdir.

1. Dünya Savaşında yıkılan monarşik düzenlerden önce belkide son kez bir arada çekilmiş olan bu fotoğraftaki tüm krallar yaklaşan savaştan haberdardı. Hatta savaş kendi aralarında olacaktı...

#king #monarch #britain #germain #tsar #denmark #norwary #bulgaria #portugal #prussia #greece #hellenes #spain #unitedkingdom #denmark #history #ww1 #worldwar #war #tairhduragi


-
-