3 Nisan 2017 Pazartesi

Türk Piramitleri ve Ön Türkler

Türk Piramitleri

Çin'in Xi'an kentinde saklanan Türk piramitleri kurgan (oda mezar)lardır. Piramitlerin ilk keşfi İkinci Dünya Savaşında Hindistan'dan Çin'e olan uçuşu sırasında Abd Hava Kuvvetleri pilotu James Gaussman tarafından olmuş ve istihbarat raporunda bu durumdan bahsetmiştir.

Türk Piramitleri

Bölgeye piramitleri incelemek için Alman Profesör Hartwig Hausdof gitmiş ön Türkler'e ait yazılar ve çok değişik mumyalar olduğunu belirtmiştir. 100 adet piramit olduğu ve en büyüğüne Beyaz Piramit adı verilen piramitin Mısır da bulunan en yüksek piramit olan Kefren'den 2 kat daha yüksek ve eski olduğu bilinir,300 metre.


Çin Halk Cumhuriyeti bu kurganların araştırılmasını yasaklamış ve piramitlerin belli olmaması için piramit uçlarını tahrip edip bir yükselti havası vermişlerdir ve Çin hükumeti piramitlerin etrafını köylülere ekime serbest bırakmışlardır, piramitlerin üzerine yaprakları hiçbir mevsimde dökülmeyen ağaç dikip değişik bitkiler ekmişlerdir.

Çin'de Türk Piramitleri

Çin hükümeti kurganlardan çıkan mumyalanmış insanları belirli yerlerde sınırlı olarak sergilemiş üzerlerinden örnek alınmasını yasaklamışlardır.

Ön Türkler araştırmacısı Kazım Mirşan'a göre Mısır piramitlerinin Çin'deki Türk piramitlerinden yola çıkılarak yapıldığını ve  mumyalama işlemlerinin bile eski Türkler'e ait olduğu Kazım Mirşan tarafından araştırılarak ispatlanmıştır.

Dünyanın 3800 yıllık güzeli, Lolan Prensesi'nin mumyası bu kurganlardan birinde çıkmıştır ve vücudunda ameliyat izleri bulunmaktadır.

Lolan Prensesi

Diğer bilinen mumyalar Cherchensky Adamı;

Cherchensky Adamı

Cherchensky Adamı 2

Ellerinde ve yüzünde çeşitli dövmeler bulunan kadın mumyası;

Dövmeli Kadın

Dövmeli Kadın 2

Dövmeli Kadın 3


Piramitler hakkında araştırmalarda bulunan ve piramitlerin içine giren ilk Türk araştırmacı yazar Oktan Keleş piramitleri Çin'li bir rehber ile gezmiştir. Piramitin içinde 2 metreye yakın bir mumya üzerinde kurt başları ve ay yıldız sembolleri bulunduğunu ve 3 metrelik bir baş figürü gördüğünü yazılarında belirtmiştir.

Kurt başlı Ay Yıldızlı sembol

Oktan Keleş, Çin'li rehber'e figürü sorduğun da ise Çinli rehber'in cevabı "O sizin Atanız Oğuz Kağan'ın temsili suretidir"olmuştur.

Oğuz Kağan Sureti

Türk piramitlerini Mısır metinlerinde de geçen, yapılma dönemine ve o dönemlerde piramitlerin bulunduğu topraklara hakimiyet bakımından karşılaştırıldığında Uygurlar yapmıştır.

Uygur İmparatorluğu

Eğer bu piramitler Çin'lilere ait olsaydı Çin halk Cumhuriyeti turist çekebilmek ve kendi uygarlığının eskiliğini köklülüğünü dünyaya anlatabilmek için bırakın üzerilerine ağaç dikmeyi tüm piramitlerin her taşını tek tek parlatırdı.
                                                                                                                            ( Yazar : Büşra Budak )

-
-