22 Şubat 2017 Çarşamba

Hugo Jaeger Almanya'nın Polonya İşgali Sonrası Resimleri

İşgal sonrası Polonya'da toplama kampına gönderilen bir kız

Nazi Almanyası 1 Eylül 1939 yılında Polonya'ya girdi ve sadece 1 ayda Polonyayı işgal etti. 1939 yılı sonuna kadar 60.000 Polonyalı öldürüldü.

Özellikle Varşova'da yoğunlukla bulunan yahudiler Ghetto diye tabir edilen Yahudi mahallelerinde yaşamaktaydılar.

Hitlerin özel fotoğrafçısı Hugo Jaeger Kutno bölgesindeki Ghetto'ya girdi ve çok özel resimler çekti. İşte bunlardan bir tanesi de Ekim 1939 yılında Hugo Jaeger'in resmini çektiği ve muhtemelen başına geleceklerden de habersiz olan bu kızdı.

Kutno Ghetto bölgesinde bir kız

Başına geleceklerden habersizdi çünkü Kutno bölgesindeki Yahudiler daha sonra toplama kamplarına götürülerek öldürüldü yada Nazi Almanya'sı için fabrikalarda çalıştırıldılar.

Hugo Jaeger, müttefiklerin 1945 yılında Almanya'ya girmesi üzerine bu fotoğraflardan dolayı savaş suçundan yargılanmamak için fotoğrafları deriyle kapladığı bir cama saklayarak Münih'te bir araziye gömdü. Resimlerin güvende olduğunu kontrol etmek için de ara ara gelerek kontrol etti.

Hugo Jaeger, saklamış olduğu resimleri 2. Dünya Savaşı bittikten 20 yıl sonra Life Dergisine sattı.

Resimlerde birçok kişi ve konu daha sonradan tanınmasına rağmen, objektife gülümseyen bu kızın kim olduğu asla bulunamadı.

Hugo Jaeger, Kutno Gettosu

Çadırlarının dışından Hitlerin özel fotoğrafçısına gülümseyen insanlar..

Hugo Jaeger, Kutno Gettosunda resim çekiyor

1940 yılına gelindiğinde artık kalacak evleri bile kalmamıştı.

Arabada yaşayan yahudiler

1942'de Naziler, Hitler'in "nihai çözümünün" bir parçası olarak Polonya Yahudilerinin tümünü ortadan kaldırma planı olan Reinhardt Operasyonuna başladı. 1942 baharında Kutno getto'sunun tamamı tasfiye edilmişti.

1939 yılında Kutno

Resimleri orijinal kaynağından okumak için tıklayınız.


-
-