17 Ocak 2017 Salı

Alev Makinesiyle Sigarasını Yakan Asker 1917

Alev Makinesiyle Sigarasını Yakan Asker 1917

Flamethrower nedir?

Flamethrower yani alev makinesi 1914-1915 yılları arasında  Birinci Dünya Savaşı'nda Fransız ve İngiliz askerlerine karşı Alman ordusu tarafından kullanılmış bir silahtır.

Flamethrower silahı ( alev makinesi ), altı kişilik gruplar halinde kullanılıyordu. İki kişi silahın ön tarafında silahı kontrol ediyordu. Bu silah kısa mesafelerde kullanıldığında gerçekten de çok kullanışlıydı. Silahı daha sonra İngiliz ve Fransızlar daha da geliştirdiler.

Flamethrower silahını ( alev makinesi ) kullanımdaki en zor görev silah operatöründeydi. Çünkü silahın ucunu kontrol etmek hem zor hemde yakıt tankının patlama ihtimali vardı. Bu yüzden silah beklenmedik bir şekilde patlayabilirdi. Daha da kötüsü ise, bu silahı kullanan askerin düşman tarafından esir alınmasıydı. Alev makinesini kullanan askerler esir alındığında asla merhamet edilmezdi. Bu yüzden bu askerlerin ortalama ömürleri azdır.

Birinci Dünya Savaşı sona erdiğinde alev makinesi ( flamethrower ) silahını tanklarda kullanılmak üzere geliştirilip, İkinci Dünya Savaşında kullanıldı.

-
-