25 Kasım 2016 Cuma

Geçmişte Kullanılan Tuhaf Silahlar

Geçmişte Kullanılmış Tuhaf Silahlar

Bugüne kadar yapılmış olan tüm askeri silahları bildiğinizi düşünebilirsiniz. Fakat öldürmek, yok etmek ve daha yeni yollar bulmak için her şeyi yapılabilinir. Burada, kelimenin tam anlamıyla aklınızı uçuracak ve ilk etapta neden yapıldıklarını soracağımız 7 silah inceleyeceğiz.


1- Nazi Jet Copter

Nazi Jet Copter

Geçmiş zamanlarda helikopterlerin bir fikir olarak ya da kağıt üzerinde sadece bir taslak olarak kalacağı düşünülüyordu. Aslında bakarsanız tarih, Leonardo Da Vinci gibi helikopterin nasıl görüneceği konusunda çok net fikirleri bulunan insanların varlığına tanıklık eder. Kağıt üzerinde her şey çok güzel görünüyordu fakat bu kadar karışık bir aletin nasıl kullanılacağı büyük sorundu. İlk helikopterlerde karşılaşılan en büyük problem; helikopterin olduğu yerde dönmesiydi.

Almanlar nihayet pervanelerin yardımı ile bir noktadan diğerine uçan bir helikopter yapmada başarılı oldular. Adolf Hitler, yapının tamamının yeterince ilerlemediğini düşündüğü için bunlara Ramjet Motoru eklemeyi planladı. Temel fikir, direksiyon sorunlarının üstesinden gelmek değildi, ancak kanatlara eklenen yangın solunum motorları varsa, her şeyin daha iyi olacağını düşünülüyordu.

2- Rus Çar Tankı

Rus Çar Tankı

Listedeki ikinci tuhaf silah, 1800'lü yıllarda sirkte kullanılan döngülere benzeyen Rus Çar Tankı. Aradaki tek fark ise burada tankların zırhı ve tabancalarının olması. Çar tankı gerçekten göründüğü kadar tehlikeliydi. Mermilerin çıktığı boru uzunluğu çevreye çok fazla ölümcül zararlar veriyordu.


3- Türbüşon Tankı ( Corkscrew Tank )

Türbüşon Tankı ( Corkscrew Tank )

Tirbüşon Tankı sanki bir korku filmi gibi tuhaf duruyordu. Tank normal bir şekilde değilde yanlamasına gidiyordu. Araç engebeli araziler için tasarlanmıştı ve bu yüzden düz bir yolda gitmesi gerçekten zordu. Bu yüzden çok faydalı bir silah olamamıştır. Bir diğer sorunsa tankın aşırı derecede yavaş olması ve direksiyon kontrolünün zor olmasıydı.


4- GE Quadruped  /  Walking Truck  / Yürüyen Kamyon

Walking Truck - Yürüyen Kamyon

GE Quadruped yada Walking Truck, gerçekten kendi başına benzersiz bir araçtı. Araç tasarım aşamasında ileriye gidemedi. Çünkü aracı kontrol etmenin yanısıra çalıştırması bile kolay değildi.

Bu aracın üretim aşamasına geçmemesindeki diğer neden ise, ayakların aşırı derecede gürültü çıkarmasıydı. Çünkü düşman bu durumda aracın yerini çok rahat bir şekilde öğrenebilecekti.


5 - One Wheel Tank - Tek Tekerlekli Tank

One Wheel Tank - Tek Teker Tank

Tek Tekerlekli Tank, etrafındaki her şeyi imha etmek için tasarlanmış dev bir tanktı. Tank, içine giren üç kişi tarafından yönetiliyordu. Fakat içerideki kişilerin topun nereye gittiğini bilemiyorlardı. Bu silah da prototip aşamasından öteye geçemedi.

6 - Uçan Uçak Gemisi- Flying Aircraft Carrier

Uçan Uçak Gemisi

Uçan uçak gemisi tasarımı gerçekten de ilgi çekiciydi. Altı test uçuşu yapıldı, bunlardan dördü çöle düştü.

7 - Cannon-scooter / Bombardıman Skuter'i

Cannon Scooter

Aracı yapmaktaki temel amaç giderken her şeye ateş etmekti. Normalde Scooter sürerken arkada birinin bile oturması sürüş açısından ne kadar zor olduğu belliyken böyle bir silahla bu aracı sürmek tabiki daha da zordu.


-
-