2 Şubat 2017 Perşembe

Hitler'in Ölüm Yağdıran Telefonu

Hitler'in Telefonu


Hitler'in, milyonları ölüme götüren telefonu açık artırmada satılıyor.

Wehrmacht tarafından Hitler'e sunulan telefon 1945 yılına kadar Führerbunker'de bulunuyordu. Führerbunker Adolf Hitler'in  II. Dünya Savaşı'nın son aylarını geçirdiği ve 30 Nisan 1945'te intihar ettiği Berlin'de bulunan yer altı sığınağıdır. 1945 yılında Führerbunker'den alınıp İngiltere'ye götürülen bu telefon bu günlerde ABD'de açık artırmaya çıkıyor.

Siemens tarafından siyah bir bakalit olarak yapılmış telefon daha sonra kırmızı renge boyandı ve üzerine Hitler'in ismi ve Nazilerin sembolü kazındı.

Telefonu satışa sunacak olan müzayede evi, telefonu Hitler'in mobil ölüm cihazı olarak tanımlıyor ve dünyanın her yerinde milyonlarca insanı ölüme gönderen en etkili silah olarak nitelendiriyor.

Hitler'in Telefonu 2


Müzayede evine göre, İngiliz subayı Ralph Rayner, savaşın sona ermesinden sadece birkaç gün sonra Marshall Bernard Montgomery'nin emriyle Berlin'i ziyaret ederken Hitler'in sığınağından telefonu geri aldı.

Rayner'ın kişisel hesabı ve sevk evraklarına göre. .
82 yaşındaki oğlu Ranulf Rayner, 1977'de babasının ölümünden sonra telefonu devraldı. "Babam bunu Hitler'in  bir hatırası olarak görmedi. Telefonu bir çeşit savaş kupası olarak gördü ve sakladı. İleride bunun önemli bir eser haline geleceğini hiç düşünmemişti..

Şehri ele geçiren Rus kuvvetleriyle temas kurmak için dağılmış Alman başkentine gönderilen Ralph Rayner, muhtemelen Hitler'in sığınağına giren ilk Sovyet olmayan kişi oldu.


Ranulf Rayner'in babası, "Hitler'in son günlerini geçirdiği yeraltı sığınma evinin  içerisinin yanmış et gibi koktuğunu ve korkunç bir cehennem evi gibi olduğunu tarif etmişti.


18 Mayıs 1945'te eşi Elizabeth'e gönderdiği mektubunda Ralph Rayner Berlin'de tanık olduğu dehşeti yazdı ancak elinde bulunan bu telefondan bahsetmedi. Çünkü İngiliz askerler yağma suçundan yargılanabilirdi.
                                                                                                                                (kaynak: CNN)


-
-