4 Temmuz 2017 Salı

Film Gibi Hayat Adolf Eichmann

Adolf Eichman

Resimdeki kişiyi tanıyan var mı? Peki Adolf Eichmann ismini duyan?

Adaşı olan Adolf Hitler'in yahudiler konusundaki politikalarının belirlenmesinde çok önemli katkıları olmuştur.

18 ay içerisinde 150.000 Avusturyalı Yahudi’nin toplama kamplarına aktarılmasını sağlamıştır.

Yahudi nüfusun kitleler halinde yok edilmesini amaçlayan Final Solution yani "Nihahi Çözüm" projesinin başında 6 yıl durmuştur.
Görev aldığı süre boyunca yaklaşık 6 milyon Yahudiyi öldürmüştür.

Nazi Almanya'sının savaşı kaybetmesi sonucu 1945 yılında Arjantine kaçmıştır. Burada kendisini karşılayan gizli nazi örgütleri tarafından yeni bir iş, yeni bir ad ve yeni bir kimlik kağıdı verilmiştir. Adolf Eichmann artık Bolzano'da Alman bir annedenn doğmuş, makinist Ricardo Klement'dir.
Tam 15 sene Arjantin'de Ricardo Klement takma ismiyle gizlenmiştir. 11 Mayıs 1960 yılında İsrail Mossad servisi tarafından yapılan bir operasyonla yakalanmış ve İsrail'e yargılanmaya götürülmüştür.

2 yıl süren davası sonucu 1962 yılında idam edilen Adolf Eichman son sözleri ise :

Almanya uzun yaşa. Arjantin uzun yaşa. Avusturya uzun yaşa. Bunlar benim en bağlı olduğum üç ülke. Eşimi, ailemi ve arkadaşlarımı selamlıyorum. Ben hazırım. Tüm erkeklerin kaderi olduğu gibi biz, yakında tekrar buluşacağız. Tanrı'ya inanarak ölüyorum.

İnfaz edilmesinden sonra Eichmann'ın cesedi özel olarak tasarlanmış bir fırında yakılmış ve ertesi sabah, 1 Haziran'da, sabah karşı saat 04.00'da, külleri İsrail Deniz Kuvvetleri devriye botu tarafından İsrail'in karasularının ötesinde, Akdeniz'e atılmıştır.


-
-