23 Kasım 2016 Çarşamba

Bir Gökdelen Tepesinde Öğle Yemeği

Gökdelen Tepesinde Öğle Yemeği

Bir Gökdelen Tepesinde Öğle Yemeği Fotoğrafının Bilinmeyenleri

Orijinal ismi " Lunch atop a Skyscraper " olan bu fotoğraf 20 Eylül 1932 yılında "Rockefeller Center" binasının yapımı sırasında çekildi. Oturdukları çelik kirişin yerden yüksekliği yaklaşık 260 metreydi ve 69. katta bulunuyordu.

Fotoğrafta öğlen yemeğini yiyen 11 erkek görünmektedir. Arşivcilere göre fotoğraf çekimi aslında önceden düzenlenmişti. Fotoğraf ilk olarak " New York Herald Tribune " gazetesinin 2 Kasım sayılı pazar ekinde yayınlandı.

Fotoğraftaki kişiler ;

Görüntüdeki kişilerin kimlikleri konusunda çok sayıda iddia vardır.  Soldan, üç numara Joseph Eckner, dört numara Michael Breheny, beş numara Albin Svensson ve altı numarada sigara içen  Peter Rice Kanadalı.

Sağdaki ilk adam Levoča Bölgesi'ndeki Vyšný Slavkov köyünden Slovak işçi Gusti (Gustáv) Popovič. Gusti aslen marangoz ve kereste işleriyle uğraşmaktaydı.. 1932'de karısı Mariška'ya bu göndererek "Üzgünüm, sevgili Mariska, gördüğün gibi hala elimde şişeyle beraberim" diye yazmıştı. Vyšný Slavkov'a geri döndü. İkinci Dünya Savaşı'nın başlanmasıyla memlektine dönen Gusti, bir el bombası patlaması sonucu vefat etti.

Sağdaki üçüncü sağdan Joe Curtis. Dördüncü sırada  İrlandalı Francis Michael Rafferty, ve onun yanında hayat boyu en yakın arkadaşı olan diğer İrlandalı Stretch Donahue.

Aşağıdaki çok nadir bulunan resim ise bu resmin diğer parçasıdır.

Gökdelen Tepesinde Öğlen Yemeği
Aşağıdaki fotoğraf ise farklı bir zamanda çekilmiş benzer bir resimdir.

Gökdelen tepesinde öğle yemeği


-
-