13 Haziran 2018 Çarşamba

Kraliçe Victoria ve Akraba Krallar

Kraliçe Victoria ve Aiesi

Daha önce Akraba Krallar yazımızda Avrupa'da akraba olan kralları, Avrupa'nın Amcası lakaplı 7. Edward üzerinden anlatmıştık. Bu yazımızda İngiltere, Almanya ve Rus İmparatorlarının nasıl akraba olduklarını daha kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağız.


Fotoğrafta görüldüğü üzere Kraliçe Victoria ailesiyle beraber 1894 yılında poz veriyor. Fotoğrafta Alman Kaiser'i 2. Wilhelm, Son Rus İmparatoru 2. Nikolay ve eşi Çariçe Alexandra da bulunuyor.

Dönemin Avrupasında Kraliçe Victoria, "Avrupa'nın Babaannesi" olarak anılır. Kendisinin Avrupa'da hüküm süren monarşik hanedanlıkların neredeyse birçoğu ile akrabalık bağı vardır.

Victoria, hükümdarlığının 3. yılında Alman Prensi ve aynı zamanda kuzeni olan Prens Albert ile evleniyor. Bu evlilikten tam 9 çocukları oluyor ve bu çocukların 8'i diğer Avrupa hanedanları ile evleniyor.

Kralice victoria, oğlu Edward ve Rus Çarı nicholas ve ailesi.

Özellikle İngiliz, Alman ve Rus İmparatorlarının nasıl akraba olduklarına kısaca değinelim:

Kraliçe'nin en büyük kızının ismi de kendi gibi Victoria'dır. Kızı Victoria, Alman İmparatoru 3. Frederick ile evlenmiş ve çocukları Kaiser 2. Wilhelm tahta oturmuştur.

Kraliçe'nin büyük oğlu 7. Edward, Danimarka Prensesi Alexandra ile evlenmiş ve çocukları 5. George tahta oturmuştur.

Rus Çar'ı 3. Alexander, Danimarka Prensesi Dagma ile evlenmiş ve çocukları 2. Nikolay tahta oturmuştur.

5. George'un annesi Alexandra ve Rus Çar'ı  2. Nikolay'ın annesi Dagma kardeş olduğu için Rus İmparatoru ve Britanya kralı arasında akrabalık bağı oluşmuştur.

Bu hanedan evlilikleri neticesinde İngiliz, Alman ve Rus imparatorları birbirlerinin kuzenleri olmuşlardır.

 ( Yazar : Cengizhan KILIÇOĞLU )


( Link verilmeden yazının paylaşımı yasaktır. )

-
-

0 yorum:

Yorum Gönder