30 Mart 2017 Perşembe

Terracotta Askerleri

Terracotta Askerleri


Bir diğer adı Toprak askerler olan Terracotta askerleri, M.Ö 210 tarihinde yapılmış 1974'te Çin Halk Cumhuriyetinin Xi'an yakınlarında bir çiftçi tarafından tesadüf üzerine ilk heykel asker bulunması ile gün ışığına bu gizemli kalıntılar ortaya çıkmıştır.

Gizemli Terracotta askerleri

Mezarın yapımı ortalama 30 küsür yıl sürdüğü bilinmektedir.Toplam 8000 heykel askerin,heykel atların,savaş arabalarının çesitli savaş silahlarının (40 bini aşkın ok uçları çıkarılmıştır)bulunduğu devasal alan ilk çin imparatoru aynı zamanda çin seddini inşa ettiren Qin Shi Huang'ın mezarı olduğu tahmin edilmektedir fakat Huang'ın mezarına hala ulaşılamamıştır.

Terracotta

Bir diğer düşünce ise askerlerin Qin Shin'in mezarını koruduklarıdır.Heykellerin üstünde 90'ı aşkın ustaların isimleri yazıyor belirli gruplara ayrılarak silahları ve heykelleri yapıyorlardı.

Terracotta Atı

1 heykelin ortalama ağırlığı 200 kg ve her birinin yüzü bir diğerinden farklıdır (kulak şekilleri de dahil). Subay ve komutanlar diğer askerlere oranla daha uzundur.

Terracotta Ordusu

Askerler rütbelerine göre giydirilmiş,bazı heykel savaşçılar savaş pozisyonu almışlardır,ellerindeki uzun silahlar(kargı) hala keskin sayılır derece de bozulmadan günümüze ulaşmıştır.

                                                                                                                        ( Yazar : Büşra Budak )


-
-